JIŽ PROBĚHLÉ ROČNÍKY ŠACHOVÉHO MISTROVSTVÍ,

KTERÉ JSME PODPOŘILI...

těšíme se na další...(viz vlevo) :)

MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2016 V REPORTÁŽI ČESKÉ TELEVIZE

16.11.2016

MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2016 V REPORTÁŽI ČESKÉ TELEVIZE

Pojďme se ještě krátce poohlédnout za Mistrovstvím ČR v šachu TP 2016, které proběhlo začátkem října v Hotelu Duo na Horní Bečvě. Akce se celkově zúčastnilo 60 lidí, z toho hráčů bylo 46. Celková účast tak byla vůbec nejvyšší za celou dobu pořádání Mistrovství. Kapacita bezbariérově upravených pokojů hotelu byla plně obsazena. Velký zájem o turnaj svědčí o zvětšující se prestiži celé akce, což nás, a Jistě i pořadatele TJ RESPEKT FRENŠTÁT, těší. I přes nepřízeň počasí po dobu letošního šachového pobytu se jistě nikdo z účastníků nenudil a nenechal si tímto zkazit náladu. Chladno a deštivo vykompenzovala radost ze setkání s přáteli, čas strávený v zahloubání nad šachovnicí a dostatečný doprovodný program. Mimo to byly účastníkům akce k dispozici wellness služby hotelu včetně přístupu do vnitřního bazénu, u kterého je zabudován náš mobilní bazénový zvedák. Letošní šachové Mistrovství se těšilo i zvětšenému zájmu ze strany médií, můžeme se tak dočkat tištěné reportáže v magazínu Vozka nebo zhlédnout nedávno odvysílanou reportáž České televize v rámci pořadu Paralympijský magazín.

Děkujeme tedy velmi všem, kteří této každoroční sympatické akci věnují svůj zájem! Díky hráčům za nasazení, doprovodům šachistů za asistenci, dobrovolníkům za pomoc s přípravou, hostům za návštěvu, vedení a personálu Hotelu Duo za vstřícnost a péči. Velké díky za perfektní organizaci si zaslouží pořadatel Rehabilitačně sportovní centrum TJ RESPEKT Frenštát a samozřejmě všichni partneři – sponzoři turnaje – bez jejichž podpory by se Mistrovství neobešlo. Ani my jsme nezůstali stranou a podle našich možností jsme se snažili alespoň trochu akci podpořit. Opětovně jsme pomohli s dopravou naší přítelkyní paní Erice Kostové, která přijela na šachy vlakem ze Slovenska za doprovodu své maminky. Vyplatili jsme také alespoň drobný příspěvek na náklady spojené s turnajem dvěma sociálně slabším hráčkám s handicapem. Celkem sedmi set korunami jsme tak mohli výpomoci především díky daru Mgr. Jiřího Podluckého. Děkujeme! Těšíme se na opětovné setkání se všemi na Mistrovství v šachu TP 2017, které proběhne příští rok opět na stejném místě a v přibližně stejném časovém období.

Za spolek

Pavel :)

VÝSLEDEK TURNAJE:

Mistrovství ČR TP jednotlivců v šachu 2016.pdf (35238)

REPORTÁŽ V PARALYMPIJSKÉM MAGAZÍNU:

REPORTÁŽ O MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2016

KE STAŽENÍ VE FORMÁTU avi

Mistrovství ČR v šachu TP 2016 v Paralympijském magazínu.avi (22863574)

VÝBĚR FOTOGRAFII:

BOHATÁ FOTOGALERIE:

ZAHÁJENÍ

HRA

TRÉNINK S IM IVANEM HAUSNEREM

VOLNÝ ČAS

JAK DOPADLO MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2015?

28.10.2015 21:26

JAK DOPADLO MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2015?

Další šachové Mistrovství ČR tělesně postižených mužů a žen je již minulostí. Jak jsme Vás informovali dříve, letošní ročník turnaje proběhl začátkem října v hotelu Duo na Horní Bečvě. Zúčastnilo se jej 34 hráčů, a to nejen z České Republiky, ale i Slovenska a Maďarska.  Jak turnaj dopadl a v jaké celkové atmosféře strávilo svůj pobyt na hotelu celkově 50 lidí, kteří na turnaj včetně doprovodu a hostů dorazili, se můžete přesvědčit dále…

Herně ovládl a celkovým vítězem turnaje se stal pan Michal Hanus , který získal krásných 7 bodů! Gratulujeme! Mistrovství bylo dále rozděleno do několika kategorií, a to podle stupně postižení.

VÍTĚZOVÉ V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH:

Vozíčkáři: Michal Hanus

Tělesně postižení: Emil Macura

Ženy: Irena Badačová

Bez postižení: Zdeněk Šnyta

KONEČNÉ VÝSLEDKY MISTROVSTVÍ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 2015:

Odkaz na výsledkovou listinu:

Konečné pořadí po 9 kolech

Mimo hlavní turnaj proběhly během pobytu ještě dva menší:

Bleskový turnaj, ve kterém zvítězil pan Marcel Řezníček.

Simultánka, tam byl nejúspěšnější Jiří Bainhofner. Hrálo se současně proti panu Ivanu Hausnererovi a Ladislavu Dobrovolskému.

Velice zajímavý a poučný byl pak Šachový večer s IM Ivanem Hausnerem.

Na šachovém Mistrovství však nejde jen o herní umění zúčastněných, důležitou součásti celé akce je zejména možnost setkat se po čase s přáteli, odpočinout si pasivně či aktivně, zažít krásné chvíle. A to vše v bezbariérovém hotelu Duo, který se nachází v hezkém prostředí uprostřed beskydské přírody.

Okolí hotelu Duo

Počasí letos obzvlášť přálo, a tak se dostalo i na společnou procházku po blízkém okolí hotelu.

Ve volných chvílích pobytu byl hostům k dispozici i hotelový bazén, do něhož se díky našemu bazénovému zvedáku mohou od letošního března jednodušeji dostat i lidé s těžkým tělesným postižením.

Ke konci turnaje nemohl samozřejmě ani chybět společenský večírek s bohatým a chutným rautem!

Počasí se letos velmi vydařilo, pořadatelé rozplánovali turnaj a doprovodné akce vyváženě a perfektně, hráči opět hráli v přátelském duchu a fair play, a služby a strava v hotelu se stále drží na vysoké úrovni. Není proto divu, že se opětovně celá šachová akce setkala se spokojenou odezvou hostů.

Dojmy z celého pobytu - článek šachistky paní Eriky Kostové

článek šachistky paní Eriky Kostové.doc (26624)

Vyhlašování výsledků.

Velké díky zaslouží také partnéři celé akce:

EUROVIA CS, a.s., Generali Pojišťovna a.s., Nadační fond AVAST, Lumius, spol.sr.o., MagikINFO s.r.o., TRAMAZ a.s., ŠENYR Bijoux, Šachový svaz ČR. Akce byla spolufinancována z prostředků Zlínského kraje

DĚKUJEME!!!

Nezbývá tedy, než srdečně poděkovat všem zmíněným za krásné sportovní zážitky i odpočinkové chvíle během celé akce. Nelze samozřejmě s díkem zapomenout ani na sponzory, bez nichž by celková bohatost toho všeho, nebyla ani zdaleka taková! Děkujeme! Budeme se těšit na setkání při příštím ročníků šachů, nejpravděpodobněji opět v přibližně stejné době v hotelu Duo.

I následujícím šachovým Mistrovstvím TP bude zachována přízeň a maximálně možná podpora našeho spolku FREE WILL. Budeme se ještě více snažit zpřístupnit turnaj i sociálně slabším účastníkům s tělesným postižením. Tento náš záměr mohou pomoci podpořit všichni lidé dobré vůle, a to prostřednictvím našeho projektu: Rekondiční pobyty pro znevýhodněné spoluobčany. Finanční příspěvky, jenž pomohou hradit ubytování, stravu a dopravu sociálně slabším šachistům, můžeme poukazovat celoročně na náš

transparentní účet č. 2700441519/ 2010 variabilní symbol 72.

Děkujeme za podporu!

Poznámka:

Bylo nám velkým potěšením, že jsme mohli díky šachovému Mistrovství osobně poznat i jeho nové účastníky ze Slovenska. Na turnaj se totiž vypravili i paní Erika Kostová s maminkou a pan Stefan Belak. Na týdenní šachovou návštěvu přijeli vlakem, a nám bylo radostí jim pomoci s dopravou z vlakového nádraží Valašské Meziříčí na hotel a po akci zase zpět. Jsou to všichni moc milí lidé. Pokud někomu zní jméno paní Eriky povědomě, je tomu možná proto, že tato talentovaná dáma je jednou z autorek kreseb otisknutých v našem stolním kalendáři pro rok 2015! I když vydání kalendáře na příští rok nechystáme, už teď vám prozradíme, že s paní Erikou mimo prohlubování přátelství navážeme i další spolupráci, která jistě mnohé potěší. O všem budeme brzy zvlášť informovat. Dojmy paní Eriky z letošního šachového Mistrovství si můžeme přečíst v jejím článku přiloženém v souboru doc. výše. Děkujeme milí přátelé, že jste za námi přicestovali do Beskyd!

Stále usměvavá paní Erika :)

Fotogalerie: >> MČR v šachu těl. postižených 2015

Tato fotogalerie je prázdná.

OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH MUŽŮ A ŽEN S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ 2013

FREE WILL o. s. podporuje Rehabilitačně sportovní centrum TJ Respekt v pořádání otevřeného mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen s mezinárodní účastí 2013.

Hra šachy je jeden z mála sportů, kterému se mohou věnovat i osoby s velmi těžkým postižením. TJ Respekt Frenštát má již dlouhodobé zkušenosti s pořádáním šachových turnajů, kterých se z velké částí účastní právě lidé s těžkým zdravotním handicapem. Organizační úroveň těchto akcí stejně jako kvalita šachového umění jejich účastníků je vždy velmi vysoká.

Co si však zaslouží zvlášť vyzdvihnout na projektech tohoto typu, je mimo jejich sportovního přínosu především velké obohacení společenského vyžití lidí s mnohdy opravdu těžkým zdravotním znevýhodněním. Pro tyto naše spoluobčany bývají šachové turnaje velmi vítanou příležitosti, která jim umožní alespoň na chvíli vybřednout z denního stereotypu plného nelehkých starostí, odreagovat se, zažít v rámci možností něco nového, trochu se pobavit při setkání s přáteli či si dokonce najít přátelé nové, a to častokrát i z řad hráčů bez zdravotního postižení, kteří jsou většinou na turnaje také přizvání.

Zorganizování takovýchto nejčastěji týdenních akcí však nebývá vůbec snadné a nese sebou nemalé náklady. Je především potřeba zajistit vhodný bezbariérový objekt, který v dostatečné míře dokáže pokrýt požadavky většího množství lidí s rozmanitými druhy postižení. Účastníkům, kteří v důsledku těžce nepříznivého zdravotního stavu nezvládají základní péči o svou osobu, je potřeba často dopomoci zajistit osobní asistenci, která musí být mnohdy připravena nabídnout potřebnému své služby i 24 hodin denně. V neposlední řadě výčtu alespoň těch nejhlavnějších a největších nákladů je dobré taky zmínit, že aby si častokrát vůbec zájemci mohli takové turnaje dovolit, je potřeba těm sociálně nejslabším dopomoci s alespoň částečnou úhradou za ubytování a případně i s cestovními náklady. Jak lze tedy již jistě usoudit z uvedených příkladů, uskutečnění takového projektu je finančně velmi nákladné, pohybuje se v řádech několika set tisíc korun a neobešlo by se bez spolupráce a podpory sponzorů a dárců.

Naše občanské sdružení pomáhá Tělovýchovné Jednotě Respekt se zajištěním podpory pro letošní ročník Mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen. Nabízíme všem předpokládaným zájemcům příležitost spolupodílet se na realizaci této akce, spolupráci na větším obohacení životů lidí s handicapem.

Ať už jste Fyzická osoba, neziskovka či firma, budeme moc potěšení, když se rozhodnete zapojit a nabídnete tomuto projektu jakoukoliv podporu. Velmi vítány jsou jak přímé finanční dary, tak ovšem i případné hmotné dary – nové věci – které by z části mohly obohatit výherní ceny hráčů turnaje a z části by se mohly stát doplňujícím sortimentem tomboly závěrečného společenského večírku, na který jsou donátoři srdečně zváni. Akce se uskuteční 24. 8. – 1. 9. 2013 v Hradci nad Moravicí v bezbariérovém hotelu BELARIA. TJ RESPEKT garantuje všem sponzorům patřičnou reklamu. Více informací o turnaji v přiložených dokumentech.

Žádost o podporu.doc (58,5 kB)

Darovací smlouva.doc (28,5 kB)

Reklamní smlouva.doc (36 kB)

Propozice MČR v šachu TP 2013.pdf (346,8 kB)

ROZPOČET TURNAJE: 350 000,- Kč

BANKOVNÍ ÚČET: 2700441519/2010 (Fio banka)

I KDYŽ JE JIŽ TENTO ROČNÍK MINULOSTÍ, NA ŠACHOVÉ MISTROVSTVÍ LZE PŘISPÍVAT STÁLE, A TO I PŘES NÁŠ PROJEKT

REKONDIČNÍ POBYTY PRO ZNEVÝHODNĚNÉ SPOLUOBČANY.

SVÉ PŘÍPADNÉ PŘÍSPĚVKY NA TENTO PROJEKT POSÍLEJTE PROSÍM NA NÁŠ TRANSPARENTNÍ ÚČET

č. 2700441519/2010 (Fio banka)   variabilní symbol: 72

Vybrané finanční prostředky budou využity na nejbližší uskutečněné šachové Mistrovství, a to na účely popsané v projektu Rekondiční pobyty...

Zájemcům o podporu rádi vystavíme darovací smlouvu.

Darovací smlouvu je také možno uzavřít přímo s TJ RESPEKT Frenštát.

DĚKUJEME ZA VAŠÍ PODPORU!

5. 9. 2013

TURNAJ PROBĚHL ÚSPĚŠNĚ

Slavnostním vyhlášením výsledků nám v neděli 1. 9. 2013 skončilo Mistrovství České republiky v šachu tělesně postižených, které se konalo v příjemném prostředí bezbariérového hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí. Po celý týden zde předvádělo své šachové umění 45 hráčů. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 9 kol, bez rozdílu postižení a výkonnosti. K aktivní účasti na partiích byli také přizvání hráči bez zdravotního postižení a sponzoři. Pořadatel koncipoval turnaj jako Mistrovství České republiky s mezinárodní účasti, a tak mohli přijet na šachy i zájemci ze Slovenska, Maďarska, Ukrajiny a Ruska. Tito milí zahraniční hosté, již ostřílení šachoví borci, byli velmi úspěšní a řádným způsobem zamíchali celkovými výsledky.

Celkový vítěz turnaje: IM Valeriy Zhidkov (UKR, 2322 Elo bodů)

Mezi ženami zvítězila: WIM Melnik Galina (RUS, 1997)

Mistři České republiky: Emil Macura (SK Zlinterm 1944) v kategorií TP
Valter Kocur (ŠKTP Hrabyně 2060) v kategorií vozíčkáři
Irena Badačová (TJ Respekt 1828) v kategorií ženy.

FREE WILL o. s. je rádo, že se mohlo alespoň z části podílet na pomoci se zajištěním celé této hezké akce, na které dle hodnocení účastníků vládla po celou dobu přátelská až spíše rodinná atmosféra. Neméně důležitý smysl turnaje – přátelské setkání, odpočinek a načerpání nových sil všech zúčastněných – byl jistě naplněn bezezbytku. Hráči, kteří na turnaj zavítali poprvé, se rovněž vyslovili ke všemu velice kladně a jejich tváře zářily spokojenosti. Věříme tedy, že si společně s ostatními odnesou z šachového turnaje nejen hodnotné ceny (na každého se dostala alespoň maličkost jako upomínka), ale také hezké dojmy, nově získaná přátelství a celkově příjemné vzpomínky na celý týdenní pobyt na Belarii.

Děkujeme pořadateli mistrovství, Rehabilitačně sportovnímu centru TJ Respekt Frenštát, za výbornou organizaci a bezproblémový chod celé akce, za příjemný a bohatý doprovodný program. Děkujeme vedení hotelu Belaria za vstřícnou podporu účastníků turnaje a vytvoření hezkých podmínek k pobytu, všem sponzorům a dárcům za jejich podporu, bez niž by nebylo možno tento projekt uskutečnit v takovém rozsahu a kvalitě. Děkujeme za pomoc všem, kteří se podíleli na přípravě a hladkém průběhu turnaje, asistentům těžce tělesně postižených hráčů za poskytnutou péči. V neposlední řadě patří poděkování všem účastníkům za zájem o turnaj a fair play hru.

Jsme také moc rádi, že se nám ještě těsně před konáním turnaje podařilo díky vstřícnosti a za podpory vedení hotelu Belaria a společnosti Horizont – Nare, namontovat k hotelovým bazénům mobilní bazénový zvedák. Díky podpoře zmíněných společností a finančních darů spousty jednotlivců jsme tak společnými silami dosáhli jistě velmi vítaného zpestření pobytu nejen účastníků turnaje, ale následně také všech těžce handicapovaných hostů, kteří v budoucnu zavítají do hotelu Belaria. DĚKUJEME! :)

Budeme se na všechny těšit opět za rok! Věříme, že i další ročníky budou neméně úspěšné a turnaj si bude nadále získávat stále více příznivců a čím dál tím větší prestiž!

Tým FREE WILL o. s.

Momenty z Mistrovství, které zachytil jeden z šachistů. Děkujeme za sdílení.

polda69.rajce.idnes.cz/MCR_TP_Hradec_nad_Moravici_2013/

ŠACHOVÝ TURNAJ PODPOŘILI

FIRMY A INSTITUCE:

JEDNOTLIVCI:

ARTYCH MARIAN: 100,- Kč

DONÁTOVÁ LUCIE: 10 000,- Kč

PEČIVOVÁ JANA: 1 000,- Kč

Z této celkové sumy 11 100,- Kč byli podpořeni sociálně slabší účastníci šachového turnaje. Byly za ně z části uhrazeny jejich náklady na ubytování a stravu po dobu pobytu na hotelu Belaria. Z darované částky se také podařilo uhradit menší část nákladů spojených s pořádáním turnaje. Děkujeme za podporu!

SPOLEČENSKÝ VEČÍREK PODPOŘILI

VYNIKAJÍCÍ SEKTY OD TEMPLÁŘŮ!

TOMBOLU PODPOŘILI

DĚKUJEME ZA HEZKÉ DARY!

DARY OD Peha Gifts s.r.o.

DARY OD JEDNOTLIVCŮ

DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU!!!