MONIKA

ZNEVÝHODNĚNÍ:

TĚLESNÉ ZDRAVOTNÍ POSTIŽENÍ,

TĚŽKÉ ONEMOCNĚNÍ

STAV SBÍRKY:  AKTUÁLNÍ (LZE PŘISPÍVAT)

DOBA TRVÁNÍ SBÍRKY: od 18.04.2020

ÚČELY SBÍRKY:

ÚHRADA PLACENÝCH REHABILITAČNÍCH POBYTŮ, REHABILITACÍ, KOMPENZAČNÍCH A REHABILITAČNÍCH POMŮCEK, ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ A DALŠÍCH NÁKLADŮ NA ZLEPŠENÍ ZDRAVOTNÍHO STAVU MONIKY. ÚHRADA MONČINÝCH POTŘEB A PŘÁNÍ, ZKVALITNĚNÍ JEJÍHO ŽIVOTA A ULEHČENÍ PÉČE O JEJÍ OSOBU.

ZEJMÉNA:

REHABILITAČNÍ POBYTY:

- ADELI MEDICAL CENTER: cca 136 000,- Kč - 14 denní pobyt (dle poslední cenové nabídky - zahrnuje 12 dní rehabilitace, ubytování a stravu plnou penzí pro Moniku a doprovod)

- SANATORIA KLIMKOVICE: 44 230,- Kč - pobyt na 15 dní (14 nocí), dítě nad 12 let s doprovodem. Samoplátecký program s ubytováním a stravou.

- ARCADA NEUROMEDICAL CENTER: Hranice (Nejeví se však nyní jako nejvhodnější, ubytování a strava je mimo rehabilitační centrum)

- Placené rehabilitace v okolí bydliště Monči

KOMPENZAČNÍ A REHABILITAČNÍ POMŮCKY, ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY PRO MONIKU:

- Repasovaný rehabilitační přístroj MOTOmed Viva1: cca 25 000,- Kč

Cena repasovaného rehabilitačního přístroje na procvičování nohou i rukou, s potřebným dostatečným jištěním končetin. Nákup od spolehlivého dodavatele zdravotních potřeb. Přístroj se zárukou. Nákup do osobního vlastnictví Moniky (darovací smlouva).

LÉKY, VITAMÍNY A POTRAVINOVÉ DOPLŇKY:

DALŠÍ POTŘEBY A PŘÁNÍ MONČI:

- Popíšeme později, podle aktuálních potřeb a přání

VYBÍRÁME CÍLOVOU ČÁSTKU:  náklady na pokrytí nejaktuálnějších potřeb uvádíme výše nebo dole v grafu. Pomůže dar v jakékoliv výši. Velmi děkujeme za vaší podporu!

BYDLIŠTĚ ŽADATELKY: ZLÍN

Aktualita: 13. 10. 2020

Před několika málo dny jsme se vrátili z rehabilitačního pobytu v Sanatoriích Klimkovice. Pobyt trval tři týdny. Po celou dobu se o nás staral profesionální a vstřícný personál s cílem maximálně pomoct Monice ve zlepšování zdravotního stavu.

Monika absolvovala denně 1,5 hodiny s fyzioterapeutem. Výsledek se dostavil, posílila levou ruku, levou nohu a levou část těla. Pravá noha se nám lehce začala hýbat a taky pravá ruka začíná poslouchat. Dále Monika docházela na vertikalizační stojan, jodo-bromovou vanu, bazén, logopedii, psychologii, jodo-bromové zábaly atd.

Navíc, počasí nám vyšlo ideálně, takže jsme mohli po procedurách vyjet ven do parku, zajít na dobré jídlo do restaurace a na kávu a zákusek do cukrárny.

Celkově tedy hodnotíme pobyt v Klimkovicích kladně a proto plánujeme další pobyt, tentokrát na 28 dní v lednu 2021

Monika s rodinou všem děkuje za podporu a dary, které zasíláte. I my ve spolku jsme vděční za vaši velkorysou pomoc nejen Monice.

ŽÁDOST O PODPORU:

18.04.2020

PŘÍBĚH MONIKY

S manželem máme dvě 17-ti leté dcery, dvojčata Ivonu a Moniku. Ivona studuje hotelnictví a Monča obor cukrář. Jejím velkým snem je otevřít si vlastní cukrárnu. Osud jí však vložil do cesty takové překážky, které ji vrátily na samotný počátek, vypráví Ivona Šmahajová, maminka obou dívek.

Všechno začalo bolestmi hlavy, které se velmi rychle zhoršovaly. Lékaři proto Monču poslali v květnu 2019 na magnetickou rezonanci. Výsledek rodinu šokoval — na mozku byly dva nádory. O týden později podstoupila operaci. Trvala dlouhých sedm hodin a nedopadla podle představ. Lékaři museli přerušit tepnu, která vyživovala nejen nádor, ale také část levé strany mozku.

V nemocnicích prožila Monika dlouhých šest měsíců. Poté přišel pobyt v rehabilitačním ústavu, kde se jí odborníci ve spolupráci s námi snažili „rozhýbat“. Před vánocemi jsme si vzali dceru domů. Několik měsíců po operaci dokáže hýbat hlavou, částečně levou rukou a levou nohou. Kontrolní magnetická rezonance, která měla rozhodnout, zda Monča musí podstoupit operaci druhého nádoru, dopadla dobře – druhá operace se odkládá. Starám se o dceru 24 hodin denně, manžel chodí do práce a pomáhá i s druhou dcerou po večerech a víkendech.

Společně Vám chceme moc poděkovat za Váš finanční příspěvek na pomoc Monice. DĚKUJEME!

Ivona, Monika, Ivonka a Milan Šmahajovi

DALŠÍ INFORMACE O MONICE:

Aktuální informace o Monice najdete na:

nebo také níže na této stránce prostřednictvím fotogalerie a vložených videí z neurorehabilitačních a rehabilitačních pobytů. Facebook je rovněž zapuštěn do našich stránek a informace mohou vidět i Ti kteří nemají přímo účet na facebooku.

VELMI DĚKUJEME ZA PODPORU MONIKY!

MONIKU MŮŽEME FINANČNĚ PODPOŘIT PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ POUKÁZANÍM DAROVANÉ ČÁSTKY NA

Při zasílání daru uveďte prosím:

ve zprávě příjemci: Monika

VARIABILNÍ SYMBOL: 3031

(usnadní nám to práci při sčítání jednotlivých příspěvků. Vše sčítáme manuálně nikoli s pomocí programu.)

DĚKUJEME!

QR kód s předvyplněnými údaji pro podporu Moniky

KONKRÉTNĚ PRO MONIKU BYLO DOSUD VYBRÁNO
K DATU: 16.06.2021
Příspěvky veřejnosti (bezhotovostní příjem: VS: 3031 nebo zpráva) 199 910,74 Kč
Ostatní přidělené prostředky (příjem z provozního účtu spolku) 0 Kč
CELKEM VYBRÁNO 199 910,74 Kč

Z TOHO JIŽ VYPLACENO 121 911,99 Kč
ZŮSTATEK NA DALŠÍ POTŘEBY  (vybráno - vyplaceno = )  77 998,75 Kč

AKTUÁLNĚ VYBÍRÁME TAKÉ NA:

Příklady toho, co můžeme pro Monču ze sbírky opatřit:

15 denní pobyt v                                                            14 denní pobyt v

SANATORIICH KLIMKOVICE                                            ADELI MEDICAL Centru

44 230,- Kč                                                                                 136 000,- Kč

I                                                                                                     I

77 998,75 Kč

I                                                                        SBÍRKA DÁLE POKRAČUJE

25 000,- Kč

Repasovaný rehabilitační přístroj

MOTOmed VIVA1 na nohy i ruce

POSKYTNUTÉ DARY
DATUM ČÁSTKA ÚČEL DÁRCE
26.05.2021 5 609,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: úhrada vitamínů a minerálů, nákup zdravotní kosmetiky a rehabilitačních pomůcek. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 5 609,-Kč
31.03.2021 6 214,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: úhrada zdravotnických prostředků, vitamínů a doplňků stravy, kompenzační pomůcky, úprava invalidního vozíku. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 6 214,-Kč
26.02.2021 7 805,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: úhrada zdravotnických prostředků, zdravotní kosmetiky a vitamínů a doplňků stravy. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 7 805,-Kč
12.02.2021 4 119,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: úhrada zdravotního testu. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 4 119,-Kč
12.02.2021 5 592,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: úhrada vitamínů a minerálů. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 5 592,-Kč
12.02.2021 5 583,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: pořízení zdravotnických prostředků a rehabilitační pomůcky. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 5 583,-Kč
25.01.2021 3 400,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: pořízení doplňků k inv. vozíku a zdravotní drogérie. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 4 300,-Kč
18.01.2021 4 378,99,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: pořízení rehabilitační pomůcky - Čalouněný válec. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 4 378,99,-Kč
05.01.2021 1 727,-  Účel: pořízení rehabilitační pomůcky - masážní matrace. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 1 727,-Kč
22.10.2020 3 270,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: pořízení logopedických pomůcek. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 3 270,-Kč
15.09.2020 19 170,- Dar pro Moniku (VS: 3031). Účel: doplatek léčebného programu Reha Klim. Neurorehabilitační pobyt v Sanat. Klimkovice. Záři 2020. Hrazeno na účet poskytovatele služby. Viz sbírka pro Moniku. Velmi všem děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 55 044,-Kč
09.08.2020 55 044,- úhrada léčebného programu Reha Klim. Neurorehabilitační pobyt v Sanat. Klimkovice. Záři 2020. Viz sbírka pro Moniku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS:3031) 55 044,-Kč
Celkem  121 911,99,-

Sdílejme prosím sbírku pro Moniku výzvou k pomoci na

VIDEA: Hamzova léčebna Luže-Košumberk: pobyt březen, duben, květen 2020

Fotogalerie: Hamzova léčebna Luže-Košumberk: pobyt březen, duben, květen 2020

MONIKU PODPORUJÍ NEBO PODPOŘILI:

FIRMY, OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI A JINÉ SUBJEKTY:

JEDNOTLIVÍ DÁRCI:

Pokud i Vy naším prostřednictvím podporujete Moniku a chcete se k tomuto veřejně přihlásit, sdělte nám to prosím! Rádi přidáme Vaše logo nebo jméno sem na tuto stránku a na další naše stránky vyhrazené k poděkování našim podporovatelům a partnerům.

Děkujeme, že jste pozitivním příkladem ostatním!

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE S NÁMI!

TRANSPARENTNÍ ÚČET VEŘEJNÉ SBÍRKY:

2700957427 / 2010

Fio banka

VARIABILNÍ SYMBOL:

a označit ve zprávě příjemci:

Monika

QR kód s předvyplněnými údaji pro podporu Moniky

DETAIL NAŠI VEŘEJNÉ SBÍRKY V CENTRÁLNÍ EVIDENCI VEŘEJNÝCH SBÍREK MINISTERSTVA VNITRA

Seznam veřejných sbírek povolených Krajským úřadem.

(K 10.01.2021 v dolní části)

PŘEHLED ÚČTU

NA CO LZE PŘISPÍVAT A KOLIK MÁME VYBRÁNO, JAK ROZDĚLUJEME NESPECIFIKOVANÉ DARY A DALŠÍ INFORMACE

DĚKUJEME!