I DOBRÝ SKUTEK, z.s. POMÁHÁ S NÁMI! MOC DĚKUJEME!

28.06.2021 11:46

Velmi děkujeme Dobrému skutku za jeho letitou podporu lidí nacházejících se ve složité životní situaci! Oblasti pomoci této organizace působící od roku 2005 jsou opravdu široké.

Jsme rádi a děkujeme Dobrému skutku za to, že se rozhodl spolupracovat i s námi a pomohl vybavit naši Půjčovnu kompenzačních pomůcek a rehabilitačních přístrojů užitečnými věcmi!

V létě 2019 jsme díky daru 6 800,- Kč mohli pořídit nové baterie do staršího elektrického skútru pro invalidy. Ten tak mohl formou naši výpůjčky začít sloužit člověku, který je v důsledku úrazu pohybově postižen a nachází se navíc i v obtížné sociální situaci. Skútr mu přináší větší svobodu při pohybu venku a tak i více soběstačnosti v obstarávání svých potřeb. Pomůcku má od nás zapůjčenou bezplatně a na dobu podle potřeby.

Na podzim a v zimě 2020 jsme díky velkorysému daru od Dobrého skutku 92 000,- Kč nakoupili do naši půjčovny čtyři repasované rehabilitační přístroje Reck MOTOmed. Ty jsme následně vypůjčili za charitativní půjčovné 50,- Kč/měs. těmto lidem s těžkým pohybovým omezením:

 

PŘÍSTROJ (VS): č. 507 - Umožňuje procvičovat pouze nohy

Slečna MARKÉTA (Brno) - výpůjčka od 12.11.2020

Maminka slečny Markéty k této výpůjčce uvádí:

dcera Markéta má diagnózu DMO a pohybuje se na vozíku a jen s dopomocí druhé osoby. Nemluví a tak se za ni vyjadřuji já, jako matka. Motomed jí pomáhá posílit svaly na nohách a je to jiná forma pohybu. Je fajn, že může rehabilitovat intenzivně doma, kdykoliv se nám to hodí. Někdy se nám podaří i 2x za den si zajezdit. Nemusíme se složitě někam dopravovat. Je to pro ni i zpříjemnění stereotypu všedního dne. Moc děkujeme za možnost zapůjčení.

 

PŘÍSTROJ (VS): č. 508 - Umožňuje procvičovat pouze nohy

SLEČNA KATEŘINA (nar. 1986), MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - výpůjčka od 12.11.2020

Slečna Kateřina žije od narození se zdravotním postižením Dětskou mozkovou obrnou. Zdravotní stav se s přibývajícími léty zhoršuje. I přes veškerou snahu o pravidelnou rehabilitaci musí stále častěji využívat invalidní vozík. Slečna Kateřina je moc ráda, že si nyní může cvičit i přímo doma na našem přístroji. Snaží se tak udržet v kondici co to jde a rozpohybovat stále častěji se opakující spasmy.

 

PŘÍSTROJ (VS): č. 509 - Umožňuje procvičovat nohy i ruce

PANÍ IVETA (nar. 1969), ŠLUKNOV - výpůjčka od 13.11.2020

Paní Ivetka je po prodělané mozkové příhodě ochrnutá na pravou stranu těla. Žádost o výpůjčku přístroje MOTOmed, který si nemůže dovolit pořídit, měla u nás již od r. 2014. Paní Ivetka je moc ráda, že si může konečně doma více rehabilitovat. Se zapůjčeným přístrojem je moc spokojená, po cvičení se cítí lépe, pomáhá ji hlavně na nohy a cítí úlevu i v zádech. Podle jejich slov cvičí pravidelně denně, často dokonce vydrží šlapat až dvě hodiny vkuse. Paní Ivetka si přístroj dlouho moc přála, je za něj vděčná a stále nám děkuje.

 

PŘÍSTROJ (VS): č. 510 - Umožňuje procvičovat nohy i ruce

PANÍ MARIKA (středních let), LIBERECKÝ KRAJ – výpůjčka přístroje od 22.12.2020

U paní Mariky se před dvaceti léty projevily hned dvě těžká onemocnění, Dětská mozková obrna a zároveň i svalová dystrofie, které postupně zapříčinily těžké pohybové omezení. Nyní se p. Marika pohybuje na invalidním vozíků a využívá péče osobních asistentů. Cvičením na MOTOmedu sí udržuje svaly alespoň trochu aktivní a protahuje si zkrácené šlachy. Věříme, že se tímto cvičením podaří také zpomalit atrofii svalstva a zlepšit peristaltiku trávení.

 

Dobrý skutek realizuje podporu prostřednictvím finančních sbírek, které jsou zveřejňovány na webových stránkách spolku Dobrý skutek. Pro dárce finančního daru navíc existuje i možnost získat za svůj dobrý skutek dárek, jež mu i v budoucnu může připomenout, že dobrý skutek je víc než dobrá rada.

 

 

DĚKUJEME DOBRÉMU SKUTKU ZA JEHO POMOC A DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ! MÁ TO SMYSL!!!

 

Komu konkrétně můžeme společně pomoci prostřednictvím naší veřejné sbírky nalezneme zde.