BAZÉNOVÝ ZVEDÁK MĚNÍ MÍSTO SVÉHO PŮSOBIŠTĚ

01.05.2015 23:52

 

BAZÉNOVÝ ZVEDÁK MĚNÍ MÍSTO SVÉHO PŮSOBIŠTĚ

     Po 1,5 leté službě na hotelu Belaria v Hradci nad Moravici nyní náš mobilní bazénový zvedák pro lidi s těžkým tělesným postižením mění místo svého hlavního působiště. Zvedák byl přestěhován k bazénu bezbariérového hotelu Duo na Horní Bečvě. Věříme, že zde bude dobře plnit svůj účel a zpřístupní možnost bazénového koupání ještě většímu počtu lidí s vážnými pohybovými problémy.

 

     Hotel DUO na Horní Bečvě se již nějakou dobu dostává do stále větší obliby i u značného množství lidí s handicapem. Ubytovací kapacita hotelu zahrnuje také 8 bezbariérových pokojů, 4x dvoulůžkový pokoj a 4x třílůžkový pokoj. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení. Ostatní pokoje mají bezbariérové přístupy do pokojů a také do koupelen. Hosté mohou využívat široké spektrum wellness služeb a samozřejmou možností je i bohaté sportovní vyžití. Lokalita hotelu je situovaná do příjemného prostředí Moravskoslezských Beskyd, což jen podtrhuje celkovou atraktivitu a slibuje prožití rekreace v opravdu čisté přírodě na klidném místě v dostatečné vzdálenosti od ruchů větších měst.

 

   Terasa Hotelu DUO. Hotel je pravidelně využíván větším počtem lidí s těžkým zdravotním postižením. 

 

     Do zařízení hotelu Duo patří i dva bazény. Vnitřní a venkovní. Ten vnitřní byl nyní vybaven čepem, který umožňuje kotvení našeho mobilního zvedáku. Hotel si již navykly navštěvovat organizované skupinky spoluobčanů s těžkým tělesným postižením, jako například členové společnosti Roska – lidé postižení roztroušenou sklerózou. Místo si v minulém roce také oblíbili naši šachisté s handicapem, pro které každoročně pořádá Mistrovství ČR v šachu TJ Respekt Frenštát, spřátelená organizace, již se snažíme podporovat. I další ročník šachového turnaje pro zhruba 50 hráčů od nás i ze zahraničí proběhne letos koncem září opět právě na hotelu Duo. Věříme tedy, že propůjčení zvedáku na toto místo je dobrý krok, který povede k pravidelnému využívání pomůcky.

 

 Zvedák u bazénu v hotelu DUO

   

     Děkujeme hotelu Belaria za poskytnutí dosavadní základny pro náš zvedák. Věříme, že i s novým vedením hotelu se budeme moci domluvit na opětovném propůjčení nápomocného zařízení k bazénům do Hradce nad Moravicí. Technická příprava je k tomuto na místě již zhotovena. Zvedák je mobilní, v případě zájmu dostatečného množství potřebných lidí s handicapem jej tedy nebude problém přesouvat mezi hotely, a to vždy podle plánované i aktuální potřeby.

 

Zvedák pomáhá klientce hotelu DUO do bazénu

 

     Věříme, že mnoho hostů z řad lidí se zdravotním postižením bude rádo využívat této zpřístupněné možnosti plavání, tohoto příjemného a účinného způsobu relaxace i prospěšné rehabilitace. Zaškolený personál všem potřebným jistě zvedák rád předvede a propůjči k dispozici.

 

AŤ VÁM ZVEDÁK DOBŘE SLOUŽÍ!

 

                                                                      vaše FREE WILL :)

 

 

 


 

BAZÉNOVÝ ZVEDÁK V AKCI U BAZÉNU V HOTELU DUO